Web Analytics Made Easy - Statcounter

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: آبله میمونی مانند کرونا همه‌گیر نمی‌شود و با توجه به اینکه تاکنون یک مورد ابتلاء به آبله میمون در ایران بیشتر شناسایی نشده است این بیماری تاکنون در کشور ما چندان حاد نشده است.

پژمان عقدک در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا، با اشاره به وضعیت ابتلای بیماری آبله میمون در کشور، اظهار کرد: با توجه به اینکه تاکنون یک مورد ابتلاء به آبله میمون در ایران بیشتر شناسایی نشده است وضعیت این بیماری تاکنون در کشور ما چندان حاد نشده اما آبله میمون نیز مانند سایر بیماری‌های واگیردار یک بیماری ویروسی است که راه انتقال آن از طریق ترشحات دهان و بینی و بثورات پوستی مانند آبله مرغان، سرخک و سرخچه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بنابراین تماس مستقیم با این ترشحات و بثورات پوستی و لباس فرد آلوده می‌تواند عامل انتقال باشد.

وی با بیان اینکه تشخیص این بیماری به صورت کلینیکی و به صورت آزمایش است، تصریح کرد: تست پی سی آر که برای کرونا استفاده می‌شود برای آبله میمونی نیز می‌تواند مورد استفاده قرار بگیرد. برای آبله میمون نیازی به واکسیناسیون نیست اما برای کشورهایی مانند اوکراین که کشوری جنگ زده است امکان تزریق واکسن آبله وجود دارد.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با تاکید بر اینکه امکان همه‌گیری این ویروس مانند کرونا به هیچ عنوان وجود ندارد، افزود: نه قدرت سرایت پذیری و نه مرگ و میر در حد کرونا برای آبله میمون وجود ندارد و بسیار بعید است که چنین اتفاقی رخ دهد.

وی اضافه کرد: در موارد ابتلاء به آبله میمون غدد لنفاوی برجسته‌تر و برای پزشک قابل تشخیص است. هرگونه بثورات پوستی که افراد پیدا کنند باید مورد بررسی قرار بگیرد که در کنار مجموعه عوامل می‌تواند احتمال ابتلاء فرد به آبله میمون وجود داشته باشد و تیم بهداشتی این افراد را از لحاظ انواع و اقسام بیماری‌ها از جمله آبله میمونی بررسی و رصد می‌کنند و در صورتی که مشکوک شوند به عنوان مورد مشکوک نمونه‌گیری را ارسال می‌کنند تا پاسخ آن را دریافت کنند.

وبا به اصفهان نرسید

عقدک با اشاره به وضعیت بیماری وبا در کشور، تاکید کرد: وبا از یکی دو ماه قبل در کردستان عراق شیوع پیدا کرد که به دلیل رفت و آمد ایرانیان در این منطقه اندکی در شهرهای کردستان ایران و کرمانشاه انتشار پیدا کرد که خوشبختانه به شهرهای مرکزی کشور مانند اصفهان نرسید، وبا یک بیماری گوارشی روده‌ای است که با علائم اسهال، بدن را با کم آبی مواجه کرده و می‌تواند خطرناک باشد.

وی ادامه داد: مردم باید برای خورد و خوراک و شستشوی مواد غذایی به طور حتم از آب بهداشتی سالم استفاده کرده تا جلوی بسیاری از این مخاطرات گرفته شود.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه همان مراقبت‌های مربوط به کرونا باید در آبله میمونی نیز رعایت شود، گفت: رعایت فاصله، زدن ماسک، شستن دست‌ها و موارد اینچنینی از جمله مواردی است که در زمان شیوع آبله میمونی باید مورد توجه قرار بگیرد.

تنها حدود ۴ درصد مردم استان دز چهارم واکسن کرونا را تزریق کردند

وی درخصوص امکان همه‌گیری مجدد کرونا، اضافه کرد: تا زمانی که ویروس کرونا وجود دارد احتمال جهش‌های مختلف این ویروس و در نتیجه همه‌گیری مجدد آن وجود دارد. بنابراین لازم است افرادی که همچنان واکسن تزریق نکردند هر چه زودتر به این موضوع مبادرت ورزند تا این ویروس کمرنگ شده و در نهایت مانند ویروس سرماخوردگی و آنفلوانزا شود.

عقدک با اشاره به میزان واکسیناسیون در استان، ادامه داد: ۸۶ درصد دز اول، ۷۷ درصد دز دوم، ۳۹ درصد دز سوم و حدود چهار درصد از مردم استان دزهای مختلف واکسن را تزریق کردند که نشان می‌دهد از دز سوم و چهارم استقبال خوبی نشده و لازم است افراد برای حفظ سلامتی خود، خانواده و جامعه در قدم اول برای تکمیل واکسیناسیون اقدام و در گام بعدی پروتکل‌های بهداشتی را رعایت کنند.

از ۴ شهرستان قرمز هفته گذشته به ۱۱ شهرستان رسیده‌ایم

وی با بیان اینکه لازم است در تجمعات فاصله‌گذاری‌ها رعایت شود، تهویه مناسب وجود داشته باشد و ماسک به صورت صحیح مورد استفاده قرار گیرد، گفت: هم اکنون رنگ بندی کرونایی استان نسبت به هفته گذشته وضعیت بدتری دارد؛ در هفته گذشته چهار شهرستان قرمز وجود داشت که در حال حاضر به ۱۱ شهرستان قرمز و هفت شهرستان نارنجی رسیده و هر چه به زمان اربعین نزدیک می‌شویم درصورتی که کنترل‌های لازم صورت نگیرد وضعیت بدتر می‌شود.

کد خبر 598148

منبع: ایمنا

کلیدواژه: آبله میمونی تشخیص آبله میمونی شیوع آبله میمونی در ایران واکسن آبله میمونی شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق آبله میمون آبله میمونی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۰۰۳۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دو میلیون بریتانیایی هنوز درگیر کرونا هستند

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، نتایج یک پژوهش‌ جدید در بریتانیا نشان می‌دهد که ۲ میلیون نفر در سراسر این کشور همچنان از علایم کووید طولانی رنج می‌برند که ۳۸۱ هزار نفر از این افراد، فعالیت‌های روزانه خود را محدود کرده‌اند.

اداره ملی آمار بریتانیا اعلام کرد که ۳.۳ درصد از افرادی که داده‌هایشان در این پژوهش مورد مطالعه قرار گرفته است، بین ۶ فوریه تا ۷ مارس اعلام کردند که پس از ۴ هفته همچنان دارای علایم کووید هستند.

نتایج این پژوهش که روز پنج‌شنبه ۲۵ آوریل منتشر شده، نشان می‌دهد که ۰.۴ درصد به تعداد افرادی که در ماه مارس ۲۰۲۳ از علایم کووید طولانی رنج می‌بردند افزوده شده است.

کووید طولانی یکی از عوامل افزایش جمعیت غیرفعال در بریتانیا بوده که از زمان همه‌گیری کرونا حدود ۷۰۰ هزار نفر به آن افزوده شده است.

داده‌های این پژوهش نشان می‌دهد ۹.۱ درصد افرادی که بیکار بودند یا به دنبال شغل هم نمی‌گشتند، علائم کووید طولانی را گزارش کرده‌اند که تقریباً سه برابر نرخ آن نسبت به کل جمعیت بریتانیا است.

بر اساس نتایج این پژوهش، پنج درصد از افرادی که در گروه سنی ۴۵ تا ۵۴ سال به بیماری کرونا مبتلا شده‌اند، از علایم کووید طولانی رنج برده‌اند که بیشترین رقم در بین گروه‌های سنی است.

این پژوهش همچنین نشان می‌دهد که نرخ زنانی که علایم بیماری کرونا را گزارش کرده‌اند ۲۰ درصد بیشتر از مردان است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ورود واکسن خوراکی روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور
  • یک واکسن دیگر در لیست واکسیناسیون کودکان ایرانی
  • واکسن روتاویروس به جدول واکسیناسیون کشوری اضافه می‌شود
  • دو میلیون بریتانیایی هنوز درگیر کرونا هستند
  • واکسن روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور وارد شد
  • ورود واکسن خوراکی روتاویروس برای برنامه ایمن‌سازی کشور
  • ورود واکسن روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • واکسیناسیون بیش از ۴۰۰۰ رأس دام علیه بیماری آبله گوسفندی در بدره
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد